fbpx

Pact-Therapie

PACT® Schimmelnagel Therapie

Website, foto PACT-lamp op voetDe PACT® Schimmelnagel Therapie is een speciale behandelingsmethode. Om de kwaliteit van deze behandelingstherapie zeker te stellen heb ik als “Voetenspecialist” een speciale cursus gevolgd waarin deze methode met zijn specifieke eigenschappen zowel in theorie als praktijk is aangeleerd. Dat kan, indien u “therapie-trouw” bent, er mede voor zorgen dat u weer gezonde en mooie teennagels krijgt. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor de behandeling van uw schimmelnagel(s), maak dan een afspraak.

* In het (vrijblijvende) intakegesprek worden de aantal behandelingen bepaald, dit wil zeggen, Bij een milde besmetting voldoen vier behandelingen. Bij een middelmatige of ernstige besmetting dient na de vierde behandeling, vijf maanden een maal in de maand de behandeling herhaalt te worden.

Biedt PACT-Therapie dé oplossing waar we al jaren op wachten?

Ja, zegt De Kalknagelkoning! Kalk/schimmelnagel (Onychomycose) is doorgaans hardnekkig en vooral met een lokale aanpak vaak moeilijk te bestrijden, echter de PACT-Therapie is dé oplossing.

Kalk/Schimmelnagels:

een veel voorkomend probleem
Een schimmelnagel, in de volksmond vaak een kalknagel genoemd is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Als deze de nagels kan binnendringen en zich kan uitbreiden ontstaat een Onychomycose (medische term voor schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels ten gevolge van bijvoorbeeld sporten of knellende schoenen. Ook vocht en warmte bevorderen de kans dat schimmels zich kunnen nestelen in nagels. Kalknagels zijn dan ook een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

Nieuwe effectieve behandeling van kalk/schimmelnagels

PACT-Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van kalk/schimmelnagels die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandarts-wereld, en wordt al langere tijd met succes gebruikt. Een PACT-behandeling voor de teennagel is doeltreffend en geheel pijnloos en zonder een enkele bijwerking. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend! PACT is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden.

Website-kopje-PACT-Schimmelnagel-Therapie

Hoe werkt deze PACT-behandeling

Deze behandelingstherapie bestaat uit 3 fases.

 1. Het vóór-traject
 2. de eigenlijke PACT-behandeling
 3. het ná-traject.

In het voortraject moet eerst door uw “voetenspecialist” worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn  schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een Hoornnagel of een Psoriasis-nagel of een andere aandoening. Daarom wordt bij twijfel een stukje nagel opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium om het te laten onderzoeken. Dit komt echter sporadisch voor, meestal is het wel duidelijk dat het om een schimmelnagel gaat. Om er zeker van te zijn in deze sporadische gevallen zal er door het laboratorium worden onderzocht of het dan wel of niet om een schimmelnagel gaat, is dit inderdaad het geval, dan kan begonnen worden met de PACT-therapie. Indien het om een andere aandoening gaat dan zal er na overleg met cliënt een aansluitende behandeling plaats vinden.

PACT-behandeling

Ter voorbereiding van de PACT-behandeling wordt de kalknagel dun afgefreesd en opgeruwd. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd (10 minuten) in de schimmelnagel. Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat Singulett zuurstof> 100 maal meer actief dan radicale zuurstof welke uiteindelijk de celwand van de schimmel beschadigd, ook dit duurt 10 minuten. Als de celwand hierna stuk is gegaan kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van c.a.10 dagen drie keer uitgevoerd en  een extra *vierde behandeling na een maand. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelingsmethode voor de mens verder ongevaarlijk, dus ook zeer geschikt voor de behandeling van kinderen, hierbij komt deze aandoening helaas steeds vaker voor.

 

Therapie-trouw

Als de schimmel is gedood kan het nabehandeling-traject starten. Hierbij is belangrijk  dat er geen her-infectie plaatsvindt en er snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt. Om her-infectie te voorkomen dient men plaatsen waar schimmelinfectie kan worden opgelopen zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen. Hierbij zijn een aantal zaken belangrijk; uw voeten na het wassen goed afspoelen en goed afdrogen ook tussen de tenen en dagelijks schone sokken aan doen. De schoenen die tijdens de schimmelinfectie zijn gedragen, te worden ontsmet met een schimmelwerende spray. Ook is het aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmel product op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen her-infectie, immers heeft de schimmel alle tijd gehad om zijn sporen achter te laten waardoor besmetting reëel is.

Om de uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel te ondersteunen en te stimuleren is het gebruik van een speciale hiervoor bestemde nagelcrème aan te raden. Als “voetenspecialist” adviseert ik u hier graag bij.

Alles nog even op een rij:

Wilt u van uw kalknagel af?

 • PACT-Therapie is dé behandeling die werkt
 • Kosteloos intakegesprek
 • Laat u nu behandelen en u heeft de aankomende lente/zomer weer een “nieuwe gezonde” nagel
 • Zodat u weer onbezorgd “open” schoenen kan dragen
 • Weer onbezorgd in de sauna of sportvereniging kan vertoeven
 • Maak een afspraak
 • 5 dagen in de week geopend
 • Alle behandelingen zijn op afspraak
 • Geen wachttijden

Bel of plan direct een vrijblijvende en dus gratis intakegesprek in via afspraak maken.

* het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de besmetting.